Mijn eigen expositie in het

Ronald mcDonald Huis VUmc!

Dit is de familie Braat.

Eindelijk is het zo ver. Ik mag jullie vertellen waar ik al die tijd al zo geheimzinnig over doe!
Zoals de meeste van jullie weten, ben ik vrijwilliger in het Ronald mcDonald Huis Midden-West Brabant.
Toen ik begin augustus een mailtje kreeg van de Assistent Huismanager Marlies van het Ronald mcDonald Huis VUmc met de vraag of ik mee wilde werken aan een expositie omdat hun huis eind oktober 20 jaar bestaat.. Ik gok dat jullie niet hoeven te raden dat ik uiterst enthousiast terug mailden en stuiterend op mijn stoel zat te wachten op reactie.

Na wat op en neer gemaild te hebben mocht ik op gesprek komen, naja gesprek, voor mij was het vooral rustig rondloeren in een ander onwijs mooie ‘thuis ver van huis’.

De deal was rond, we konden aan de slag. Mijn to do bestond uit 18 geweldige gezinnen die in de afgelopen 20 jaar om wat voor reden dan ook in het huis verbleven te fotograferen. 2 zaterdagen lang heb ik in Amsterdam in het huis gebivakeerd om de families vast te leggen. Maar ook ben ik het hele land door gecrosst om bij families langs te gaan. Ik ben op plaatsen geweest waar ik niet eens van wist dat deze bestonden! ;). En elke keer, als ik op het huisadres aankwam van de volgende familie, checkte ik even op Google Maps wat de afstand was van huis tot (t)huis.

De mooiste, ontroerendste hartverscheurendste verhalen heb ik mogen aanhoren. Maar allemaal met 1 duidelijke ondertoon. Wat heeft het Ronald mcDonald Huis veel geboden. Ze spraken allemaal met liefde over de plek, vrijwilligers, management en activiteiten in het huis.

In de week van 30 oktober tot en met 4 november viert het Huis feest! De afgelopen 20 jaar hebben er ruim 11 DUIZEND gezinnen gebruik gemaakt van dit huis.
Aan mij de taak om hun herinnering, dagelijkse momenten vast te leggen. Van afwassen tot schoonmaken, leren steppen in de gangen maar ook de herinnering hoe onvergetelijk kerst was.

Je zegt het niet snel, maar wat ben ik apetrots op de foto’s. Ik kan het niet vaak genoeg blijven zeggen, maar wat een mooie herinneringen heb ik vast mogen leggen, van prachtige families.

Op 4 november is het huis open je kunt naar de expositie komen kijken maar ook naar een film die een aantal families zelf hebben gemaakt.

 

Hier vinden jullie alle informatie over de feestweek!

LIEFDEMOETJEVIEREN-RMCDAmsterdamVanjazaterdag9september-

Ben jij geïnteresseerd in mijn werk?

Neem dan snel contact met mij op!