LIEFDEMOETJEVIEREN-Babet-Trommelen-Fotograaf-Brabant-Journalistiek-ongeposeerd-5
LIEFDEMOETJEVIEREN-Babet-Trommelen-Fotograaf-Brabant-Journalistiek-ongeposeerd-2 kopie
LIEFDEMOETJEVIEREN-Babet-Trommelen-Fotograaf-Brabant-Journalistiek-ongeposeerd-7
LIEFDEMOETJEVIEREN-Babet-Trommelen-Fotograaf-Brabant-Journalistiek-ongeposeerd-4
LIEFDEMOETJEVIEREN-Babet-Trommelen-Fotograaf-Brabant-Journalistiek-ongeposeerd-1 kopie
LIEFDEMOETJEVIEREN-Babet-Trommelen-Fotograaf-Brabant-Journalistiek-ongeposeerd-6
LIEFDEMOETJEVIEREN-Babet-Trommelen-Fotograaf-Brabant-Journalistiek-ongeposeerd-2
LIEFDEMOETJEVIEREN-Babet-Trommelen-Fotograaf-Brabant-Journalistiek-ongeposeerd-8
LIEFDEMOETJEVIEREN-Babet-Trommelen-Fotograaf-Brabant-Journalistiek-ongeposeerd-1-2
LIEFDEMOETJEVIEREN-Babet-Trommelen-Fotograaf-Brabant-Journalistiek-ongeposeerd-9
LIEFDEMOETJEVIEREN-Babet-Trommelen-Fotograaf-Brabant-Journalistiek-ongeposeerd-1
LIEFDEMOETJEVIEREN-Babet-Trommelen-Fotograaf-Brabant-Journalistiek-ongeposeerd-3

Foto’s zijn gemaakt door: Yvonne Kuipers, Denise Motz, Isabelle Hattink, Linda Bouritius, Dries Renglé en Malou Evers.

Een kijkje achter de camera.

Wie ik ben? Ik ben Babet Trommelen, lifestyle- en weddingfotografe. Scoutingmeisje en girlboss. Met een voorkeur voor oude spulletjes en een grote liefde voor ‘de mens’. Mijn motto: liefde moet je vieren! Mijn stijl van fotograferen is los, de mooiste foto’s ontstaan namelijk op onvoorziene momenten. Ik houd van spontane, krachtige en uitbundige emoties en dat is dan ook terug te zien in mijn foto’s. Deze zijn, net als ikzelf, spontaan, nieuwsgierig, gevoelig en een tikje eigenwijs.

Tijdens haar fotografiestudie besloot Babet om een eigen bedrijf op te richten. Met het thema ‘storyteller’ als rode draad legt ze verschillende soorten momenten vast. Van prachtige bruidjes en emotionele bruidegoms tot blije baby’s en bolle zwangere buiken, Babet weet er altijd prachtfoto’s van te maken.
“Voor mij is het belangrijk dat foto’s persoonlijkheid uitstralen. Als fotograaf zorg ik dat ik op
bijvoorbeeld bruiloften niet al te aanwezig ben, omdat het een hele speciale dag is voor hetbruidspaar en hun naasten. Ik probeer in alle gevallen mensen zich op hun gemak te laten voelen, zodat de foto’s spontaan worden. Dit ziet er veel mooier en oprechter uit dan een geposeerde foto.” Het is niet altijd even makkelijk om mensen spontaan op de foto te laten staan, vooral als zij niet gewend zijn om op de foto te gaan.
Babet maakt gebruik van slimme trucjes, die voor haar foto’s helpen: “Ik vind het leuk om een kind uit de groep bij de volwassenen wat uit te laten lokken. Dit door bijvoorbeeld gekke bekken te laten trekken of met sneeuwballen te gooien. Hierdoor komt weer het spontane in de foto terug, ook omdat er geen directe interactie is met de fotograaf.”

Heel speciaal moment
Een bruiloft is niet niks om bij aanwezig te mogen zijn volgens Babet: “Het is een hele speciale dag en het voelt als een eer om hierbij te mogen zijn. Je ziet de liefde tussen twee mensen, hoe ze in spanning afwachten tot hét moment daar is.” Babet heeft veel ervaring met bruiloftsfotografie door haar stages bij FotoBelleTotaalfotografie en Studio Damon. Allemaal fotografen die al vele prijzen op hun naam hebben staan. Hierdoor heeft ze kennis gemaakt met verschillende culturen.
“Bij FotoBelle heb ik meegelopen met bruiloften zoals we die gewend zijn en bij Totaalfotografie met hindoeïstische bruiloften. Het contrast hiertussen is heel mooi. Hindoeïstische bruiloften hebben veel prachtige kleuren in bijvoorbeeld kleding en bloemen. Ik kon daar geweldige foto’s maken en heb er heel veel geleerd. Ook bij FotoBelle heb ik veel opgestoken. Jullie bruiloft hoeft niet uitbundig en extreem te zijn. Het mooiste is om jullie geluk en liefde vast te leggen.

Jong ervaren

Met gemiddeld 2 opdrachten per week draait ze een volledig bedrijf.
Toch vindt ze dat mensen soms raar opkijken van haar leeftijd: “Je verwacht natuurlijk een ervaren fotograaf voor je speciale moment en veel mensen kijken toch een beetje gek op als ze horen dat ik in 1996 geboren ben. Uiteindelijk is iedereen heel tevreden als ze een voorvertoning zien na de fotosessie en al helemaal als ze de bewerkte foto’s zien na een aantal weken. Ik vind het werk en de feedback die ik krijg leuk & leerzaam. Zo zie je toch dat mensen al het werk dat je in die foto’s steekt waarderen en dat is voor mij als fotograaf erg fijn.”

Door: Annelie Pijnenburg

fearless-member

masteraward